САНКЦИЈА МНОГО, А РЕЗУЛТАТА НЕМА: Руски сенатор тврди да су Американци у неприлици - неће успети да зауставе изградњу "Северног тока 2"

Novosti online

06. 03. 2021. у 15:36

СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе неће успети да зауставе изградњу гасовода "Северни ток 2", Вашингтон се неће решити на нове санкције, које угрожавају европску економију, сматра члан међународног комитета Савета федерације Сергеј Цеков.

САНКЦИЈА МНОГО, А РЕЗУЛТАТА НЕМА: Руски сенатор тврди да су Американци у неприлици - неће успети да зауставе изградњу Северног тока 2

Фото: ЕПА

- Сви схватају да ограничења против "Северног тока 2" нису санкције против Русије, него против Немачке и других европских земаља, које су заинтересоване за директно снабдевање руским гасом. У Европи су свесни да је то јефтиније и поузданије од испорука гаса преко Украјине - рекао је сенатор.

Знајући то, Вашингтон неће предузимати кораке који директно штете европској економији, сматра Цеков.

Према његовим речима, Сједињене Америчке Државе већ су у "неприлици" у погледу санкција против Русије, јер "их је веома много уведено, а засад нема никаквих резултата".

- Међутим, јасно је да ће се све то наставити, јер Украјина остаје средство Вашингтона у борби против Русије - закључује Цеков.

Подсетимо, украјинске власти обратиле су се администрацији америчког председника Џоа Бајдена са молбом да уведе Русији "нови свеобухватни пакет санкција". Према речима заменика шефа администрације украјинског председника Јулије Свириденко, нове санкције би требало да укључује и читав низ мера против гасовода "Северни ток 2" будући да је обустава изградње тог пројекта од кључне важности за Кијев.

(Спутњик.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)