ЗАХАРОВА ЗАГРМЕЛА: "Позивамо Берлин да се уразуми - за притиске на руске новинаре у Немачкој, платиће немачки медији у Русији!"

Новости онлајн

04. 03. 2021. у 16:59

ЗАХАРОВА ЗАГРМЕЛА: Позивамо Берлин да се уразуми - за притиске на руске новинаре у Немачкој, платиће немачки медији у Русији!

Фото: ЕПА

РУСИЈА ће морати да предузме оштре мере према немачким медијима у Русији, ако Берлин не обезбеди нормалан рад руским новинарима, изјавила је званична представница Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.

Како је саопштила Захарова, немачка „Commerzbank“ упутила је 26. фебруара писмено обавештење о затварању рачуна у Немачкој руским агенцијама „Русија севодња“ и Раптли. Обављање финансијских операција ће бити прекинуто 31. маја.

- Као формални разлог – право банке да једнострано прекине сарадњу са клијентом, без објашњења - додала је она.

- Озбиљно позивамо Берлин да се уразуми, осигура нормално функционисање наведених медијских компанија, укине све рестриктивне мере које отежавају рад медија. У противном случају, мораћемо да предузмемо оштре мере према немачким средствима информисања у Русији. Да будем искрена, не бисмо то желели. Хајде да не стварамо преседан и изговор - рекла је Захарова на недељном брифингу.

Она је нагласила да се „позивање на нека корпоративна правила неће узимати озбиљно, јер то није тачно“.

- Десетине великих немачких и међународних банка, као и регионалних финансијских институција, којима се обратила „Русија севодња“, већ су одбили сарадњу, без било каквог озбиљног разлога. Нису ни на који начин објаснили своје понашање - нагласила је званична представница МИП-а.

Према речима Захарове, ово није први пут да Немачка покушава да „прекине доток кисеоника“ руским новинарима.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

buki

17.03.2021. 13:21

Informacioni rat je uvod u oružani, tako da sve ukazuje da se sprema veliko zlo. Ovoliki pritisak na Rusiju sa svih strana ne može izaći na dobro. Turci u Siriji, Libiji, a sada i u Ukrajini, Amerikanci na svakom mogućem i nemogućem mestu, Nemci, Englezi, Poljaci, Rumuni i sve Nato članice kojima je Rusija okružena, toliko su intezivirali pritisak na Rusiju, da je samo pitanje trenutka izbijanja sukoba. Neka nam je svima, a posebno Rusima, Bog u pomoći.