ОДОБРЕН БАЈДЕНОВ ПАКЕТ ПОМОЋИ: Представнички дом изгласао - 1900 милијарди за угрожене пандемијом корона вируса

Танјуг

27. 02. 2021. у 09:48

ПРЕДСТАВНИЧКИ дом америчког Конгреса изгласао је данас пакет новчане помоћи од 1.900 милијарди долара за угрожене пандемијом корона вируса који је предложио председник САД Џозеф Бајден.

ОДОБРЕН БАЈДЕНОВ ПАКЕТ ПОМОЋИ: Представнички дом изгласао - 1900 милијарди за угрожене пандемијом корона вируса

Фото: Танјуг/АП Пхото

У Представничком дому се гласало по партијским линијама, 219 за, 212 против предлога, па је након одобрења Бајденов закон о помоћи за угрожене пандемијом прослеђен у даљу пероцедуру Сенату где се очекује правни маневар демократа с циљем да ова мера буде коначно усвојена и без подршке републиканаца, преноси Ројтерс.

 - Амерички народ мора да зна да је њихова влада ту због њих - изјавила је председавајућа Представничког дома, демократкиња Ненси Пелоси.

Лидер републиканске мањине Кевин Мекарти изјавио је да Бајденов предлог представља "разбацивање новцем без одговорности".

Пакетом се обезбеђује 1.400 америчких долара директних исплата појединцима и хитна финансијска помоћ домаћинствима, малим предузећима и локалним властима и владама савезних држава, пренео је Глас Америке.

Предвиђене су накнаде за незапослене, пореске олакшице за грађане с нижим приходима, додаци за породице с децом, али и помоћ пословном сектору, пре свих угоститељству, туризму и авио индустрији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)