"МАТЕМАТИКА ЈЕ РАСИСТИЧКА НАУКА!" Бил Гејтс финансира пројекат по ком је добијање објективног одговора пример "беле надмоћи"

Д. ВУЈИЧИЋ

21. 02. 2021. у 11:21

ЗВУЧИ као лош штос и чисто лудило али је истина. Према писању "Нешнл фајла", Фондација "Бил и Мелинда Гејтс" финансира активистичку образовну групу која верује да је математика расистичка и да је добијање објективног одговора пример "беле надмоћи".

МАТЕМАТИКА ЈЕ РАСИСТИЧКА НАУКА! Бил Гејтс финансира пројекат по ком је добијање објективног одговора пример беле надмоћи

Фото Илустрација

Конгломерат од 25 образовних организација под називом Pathvai to Ekuitable Math Instructions тврди да је инсистирање да ученици пронађу тачан одговор у математичким задацима "у основи расистичка пракса".

На веб-локацији ове организације, Фондација "Бил и Мелинда Гејтс" наведени су као једини донатор.

"У ствари, током протекле деценије, Фондација Гејтсових доделила је преко 140 милиона долара различитим групама повезаним са Pathvai-ом. Њихови "антирасистички ресурси" у епицентру су новог курса обуке за наставнике који нуди Орегонско министарство образовања широм државе ", извештава "Нешнл фајл".

Три најистакнутије организације које добијају новац "филантропа" су The Education Trust, Teach Plus i VestEd.

Како се објашњава даље, Фондација милијардера финансира групу активиста који верују да је математика расистичка. Они "концепт математике као чисто објективе науке" сматрају "недвосмислено нетачним" и тврде да је фокус на тачности и "прави одговор" пример превласти белих.

ЛУДИЛО У ШКОЛАМА

БОРБА против расизма подржана великим грантовима хуманитарних организација из великих "расно освешћених" углавном ИТ предузећа захуктава се у америчком образовном систему.

Директор школе Ист Сајд у Њујорку послао је белим родитељима манифест у којем их позива да постану "издајници беле расе" и залажу се за потпуно "укидање појма белих људи"симбола угњетавања мањина. У основној школи у Вирџинији учи се да су особине попут "објективности" и "перфекционизма" у ствари "расистичке" карактеристике надмоћи беле расе.

Водич за наставнике, који је израдио Pathvai под називом "Демонтирање расизма у упутствима из математике", тврди да се математика "користи за подржавање капиталистичких, империјалистичких и расистичких ставова". Наставници су према овим едукаторима у важећој математици упућени да криве не беле ученике који погрешно одговарају на "беле супремацистичке актуелне праксе". У основи наставници су често у прилици да мањине оптужују за "недовољно постигнуће у науци".

Тако је рецимо у округу Сан Дијега ступило на снагу правило да се оцене укидају. До одлуке је дошло пошто је откривено да се само седам одсто оцена Д или Ф добили бели ученици, док је 23% отишло Индијанцима, 23% лоших оцена хиспаноамериканцима, а 20% црним студентима .

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

buki

22.03.2021. 11:49

Logiku su ukinuli, moralne likove iz bajki zabranili, a istoriju i ostale društvene nauke prilagodili svojim potrebama. Još samo matematiku, koja razvija moždane vijuge, da proglase za neprijatelja i 90% naših mozgova će imati pod potpunom kontrolom. Naravno, tu je i oružje za onih neposlušnih 10% i eto nama NOVOG SVETSKOG PORETKA.