ОСВЕТИЋЕ СЕ ТРАМПУ МАКАР И НА ОНОМ СВЕТУ: Демократе поднеле нов предлог Представничком дому

Novosti online

20. 02. 2021. у 17:23

ДЕМОКРАТЕ нису успеле да опозову бившег америчког председника Доналда Трампа јер нису имале већину у Сенату, али су решиле да му се освете бар када се пресели на онај свет. Демократе су поднеле Представничком дому предлог којим се забрањује да Трамп буде сахрањен на војном гробљу Арлингтон, иако он није служио војску и нема право на такву сахрану.

ОСВЕТИЋЕ СЕ ТРАМПУ МАКАР И НА ОНОМ СВЕТУ: Демократе поднеле нов предлог Представничком дому

FOTO: EPA

Иако се у предлогу одлуке Трамп не помиње по имену, јасно је да се односи на њега. Тим предлогом забрањују се сахране на Арлингтону председницима против којих је Представнички дом два пута усвојио импичмент. А Трамп једини испуњава тај критеријум.

Акт под називом „Без славе за мржњу“ поднела је конгресменка демократа Линда Санчез из Калифорније, заједно са својих 13 партијских колега, преноси РТ.

Према том предлогу, не само да председници који су два пута опозвани у Представничком дому не могу да буду сахрањени, већ на Арлингтону не може да буде постављена ни урна са њиховим прахом.

Осим када је у питању сахрана, овај предлог доноси и забрану за финансирање било каквог симбола, статуе или споменика у част председника који је два пута прошао импичмент.

Такође, забрањује се и именовање федералних зграда и објеката по таквом председнику, па и финансирање таквог именовања на било ком нивоу.

Уколико овај предлог буде усвојен, Доналд Трамп би остао и без других привилегија, осим обезбеђења тајне службе.

(Спутњик.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)