ЈОШ ЈЕДНА ЕВРОПСКА ЗЕМЉА ПЛАНИРА "КОВИД ПАСОШЕ": Путници ће потврде о вакцинацији моћи да користе већ од марта?

Novosti online

13. 02. 2021. у 17:48

МИНИСТРИ владе Велике Британије подржали су употребу потврда о вакцинацији за Британце који желе да путују у иностранство ове године. И даље није познато да ли ће се такве потврде тражити од путника који желе да уђу у Британију.

ЈОШ ЈЕДНА ЕВРОПСКА ЗЕМЉА ПЛАНИРА КОВИД ПАСОШЕ: Путници ће потврде о вакцинацији моћи да користе већ од марта?

Фото: Твиттер/Принтскрин

Потврде ће служити као доказ о примљеној вакцини против корона вируса и развиће их британска влада, следећи сличне планове које су већ донеле Грчка, Шпанија, Пољска, Португал, Исланд, Данска, Шведска...

Одлука је донета у тренутку када се очекује договор о систему путовања на међународном нивоу и док се све више земаља одлучује да потврде о вакцинацији, такозване "ковид пасоше", уведе на националном нивоу.

Удружење авиокомпанија ИАТА одржало је разговоре са британском владом о својој апликацији ТравелПасс, која би могла да функционише као потврда, преноси "Телеграф", додајући да је британско министарство саобраћаја било "веома заинтересовано".

Путници би морали да преузму апликацију као доказ о својој вакцинацији или би авио-компаније могле да користе постојећу ИАТА технологију и укључе је у своје апликације.

Друге потенцијалне методе за доказивање вакцинације укључивале би QР кодове и скенирање софтвера за препознавање лица на аеродромима.

Како преноси "Дејли мејл", "ковид пасоши" би у Британији могли да буду у употреби већ од марта.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)