ЈЕДНА МАСКА НИЈЕ ДОВОЉНА, НОСИТЕ ДВЕ: Стручњаци рекли своје, дуплира се заштита од вируса (ВИДЕО)

Новости онлине

11. 02. 2021. у 22:46

ЈЕДНА МАСКА НИЈЕ ДОВОЉНА, НОСИТЕ ДВЕ: Стручњаци рекли своје, дуплира се заштита од вируса (ВИДЕО)

Фото: Принтсцреен

АМЕРИЧКИ Центар за контролу болести (ЦДЦ) донео је препоруку да грађани носе две маске, хируршку и платнену преко ње, како би смањили ризик од заразе вирусом корона. Такође, ЦДЦ препоручује да хируршка маска буде чврсто припијена уз лице.

Амерички ЦДЦ те препоруке донео је на основу свог истраживања које је тек објављено. Оно показује да ношење платнене преко хируршке маске блокира чак 92,5 одсто честица избачених приликом кашљања, док је код обичне платнене маске тај проценат око 44 одсто, преносе амерички медији.

​Такође, уколико је хируршка маска добро причвршћена на лице, заштита је далеко већа него иначе. Како се наводи, уколико и заражена и здрава особа носе тако намештену хируршку маску или платнену маску преко хируршке, изложеност вирусу је смањена за 95 одсто у односу на ситуацију када не носе маске.

ЦДЦ препоручује и да се хируршка маска причврсти тако што се веже око ушију како би боље лежала на лицу и како не би постојали отвори.

Према њиховој препоруци, не треба носити две хируршке маске, већ само комбинацију платнене и хируршке. Такође, ни маска КН95 не треба да се прекрива другом маском.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)