ХИЉАДЕ РУСКИХ ПАДОБРАНАЦА У АКЦИЈИ: Напад са неба на камп "терориста" (ФОТО/ВИДЕО)

Новости онлине

11. 02. 2021. у 15:25

ВИШЕ од 1000 падобранаца „заробило је и уништило“ командни центар и камп за обуку илегалних војних формација током друге фазе командно-штабних вежби два пука Иваново-гардијских ваздушно-десантних снага Русије.

ХИЉАДЕ РУСКИХ ПАДОБРАНАЦА У АКЦИЈИ: Напад са неба на камп терориста (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Министарство одбране Руске Федерације

Одреди за заузимање објеката условног непријатеља превезени су авионима војно-транспортне авијације Ил-76МД од аеродрома Иваново-Северни до места слетања Будихино у Костромској области.

Укрцавање падобранаца у авионе војно-транспортне авијације одвијало се тајно, рано ујутро, на аеродрому Иваново-Северни.

- Данас су војници два пука вежбали десант и заузимање аеродрома. Предстоји им марш у рејону полигона 'Песочное' у Јарославској области, где ће се обавити вежба, са фазама гађања - појаснио је руководилац вежби, вршилац дужности команданта Ивановске гвардијске ваздушно-десантне јединице Александар Корњев.

Командно-штабне вежбе са ваздушним нападима и гађањем одржавају се од 8. до 11. фебруара у областима Иваново, Кострома и Јарослав у циљу провере спремности војних јединица формације за планирање борбених дејстава и практичну употребу јединица.

У вежбама је учествовало више од 1.500 пилота и око 100 јединица војне опреме, међу којима су борбена возила БМД-2К-АУ, БТР-Д, БТР-ЗД, 120 милиметарско самоходно артиљеријско оружје 2С9 „Нона-С“, 122 милиметарске хаубице Д-30, малокалибарско наоружање и минобацачи, као и седам авиона Ил- 76МД војно-транспортне авијација.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)