БИЛ ГЕЈТС: Постоје две претње по човечанство о којима нико не жели да говори

Novosti online

08. 02. 2021. у 14:05

БИЛ ГЕЈТС: Постоје две претње по човечанство о којима нико не жели да говори

Фото: Принтскрин

АМЕРИЧКИ милијардер и филантроп Бил Гејтс, након бројних критика због предлога о формирању глобалног система за спречавање нових пандемија, говорио је о главним претњама по човечанства након искорењивања вируса корона.

Суоснивач „Мајкрософта“ је у интервјуу за Јутјуб канал Веритасиум рекао да је реч о двема главним претњама - климатске промене и биотероризам. 

„Једна су климатске промене. Сваке године имаћемо већи број умрлих него што смо имали у овој пандемији“, навео је Гејтс.

Према његовим наводима, постоји и друга претња о којој нико не жели да говори. 

„Неко ко жели да нанесе штету могао би да направи вирус и то значи да је шанса да се њиме заразимо више него код природно изазване епидемије попут тренутне“, рекао је.

Милијардер је нагласио да ће у будућности бити више пандемија, јер људи ступају у интеракцију с другим врстама, а вируси прелазе баријеру врсте. Он је напоменуо  да би људи требало да буду припремљенији и да никада више немамо број мртвих какав је сада.

Гејтс је недавно упозорио да свет није спреман за следећу пандемију, за коју је рекао да би могла бити десет пута гора од тренутне која је већ однела животе 2,2 милиона људи широм света и покренула огромну економску кризу.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)