РУСИ ПОНИЗИЛИ ТУРСКЕ ТЕРОРИСТЕ: Милитанти претили, а кад су "баћушке" дошле, одмах су подвили реп (ФОТО)

Novosti online

08. 02. 2021. у 12:52

РУСИ ПОНИЗИЛИ ТУРСКЕ ТЕРОРИСТЕ: Милитанти претили, а кад су баћушке дошле, одмах су подвили реп (ФОТО)

Фото: Депоситпхотос

ЈЕДИНИЦА руске војне полиције ушла је 7. фебруара у подручја окупирана Турцима у северном делу сиријске Хасаке.

Према Сиријској опсерваторији за људска права, официри јединице ће ускоро одржати састанак са представницима турске војске у Улуку у близини пограничног града Рас ал-Ајн. Предмет састанка тек треба да се открије.

Неколико јединица руске војне полиције распоређено је на североистоку Сирије од 2019. године да посматра прекид ватре између турских снага и Сиријских демократских снага (СДФ) под вођством Курда.

Док су боравили у турском окупираном делу северне Хасаке, руско особље није се суочило са нападима милитаната које подржавају Турци.

Милитанти, који даноноћно упућују претње руским снагама, скренули су поглед док су се руске трупе кретале у срцу њихове територије. То је довело до одређених критика опозиционих активиста.

Недавно су турске снаге појачале нападе на СДФ на североистоку Сирије, углавном у северној Раки. Руски и турски официри можда планирају да разговарају о томе на свом предстојећем састанку у Улуку.

Сарадња руских и турских снага на североистоку Сирије има за циљ да стабилизује регион. Међутим, од успостављања прекида ватре у овом погледу постигнут је врло мали напредак.

Више информација о рату у Сирији и ситуацији на Блиском истоку можете прочитати КЛИКОМ ОВДЕ.

(Србија данас)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Gojko

08.02.2021. 18:20

Satelitski snimci ruske vazdušne baze Hmejmim u Siriji,pokazuju da produžavaju sa obe strane aerodromsku pistu / postoje dve paralelne piste / da bi na nju mogli da sleću i najveći ruski strategijski bombarderi Tupoljev Tu-22M3 , Tu-95 I Tu-160 . / snimak na spriters.Twitter /