ПРЕМИНУО ЛЕКАР КОЈИ ЈЕ ЛЕЧИО НАВАЉНОГ: Није саопштен узрок смрти

Танјуг

04. 02. 2021. у 20:53

СЕРГЕЈ Максимишин, заменик главног лекара болнице у руском граду Омску, у којој је лидер опозиције Алексеј Навални лечен одмах након што је наводно отрован, преминуо је данас, саопштила је болница.

ПРЕМИНУО ЛЕКАР КОЈИ ЈЕ ЛЕЧИО НАВАЉНОГ: Није саопштен узрок смрти

Фото: ЕПА

Максимишин, који је био заменик главног лекара омске болнице за хитне случајеве, преминуо је у 55. години, наводи болница, преноси Си-Ен-Ен.

У саопштењу се не помиње узрок смрти.

Наваљни је првобитно примљен у јединицу за акутно тровање омске хитне болнице 20. августа, након што му је позлило у авиону који је кренуо ка Москви.

У време хоспитализације Наваљног, Макимишин није одржао никакве брифинге за штампу, додаје америчка телевизијска мрежа.

Као заменик главног лекара у болници за анестезиологију и реанимацију, био је један од најстаријих лекара у болници.

Леонид Волков, сарадник Наваљног, потврдио је да је Максимишин био задужен за лечење опозиционог лидера.

- Сергеј Максимишин је био шеф одељења које је лечило Алексеја Наваљног и био задужен за његово лечење - посебно за његову медицински изазвану кому - рекао је Волков за Си-Ен-Ен.

Он је додао да је Максимишин знао више од било кога о стању Наваљног и да због тога не може да одбаци могућност да његова смрт није наступила природним путем.

- Међутим, руски здравствени систем је веома лош и није ретко да лекари његових година изненада умру. Сумњам да ће бити спроведена нека истрага о његовој смрти - додао је Волков.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)