ЈОШ ВЕЋА ЦЕНЗУРА НА ФЕЈСБУКУ: Закерберг најавио - Ако објављујете овај саржај, налози ће вам бити угашени

Novosti online

02. 02. 2021. у 16:22

ИЗВРШНИ директор Фејсбука Марк Закерберг рекао је да жели смањити политички садржајна својој друштвеној мрежи јер се Фејсбук, Твитер и друге платформе суочавају са све већим критикама због стварања, како су неки рекли, политичке коморе.

ЈОШ ВЕЋА ЦЕНЗУРА НА ФЕЈСБУКУ: Закерберг најавио - Ако објављујете овај саржај, налози ће вам бити угашени

Фото: Танјуг/АП

- Тренутно такође разматрамо кораке које можемо предузети како бисмо смањили количину политичког садржаја и у Невс Феед-у - рекао је Закерберг у уторак током позива компаније за зараду у К4 2020. године.

Није јасно како ће Фејсбук то постићи јер Закерберг то није образложио.

Компанија са седиштем у Калифорнији, Менло Парк, рекао је Закерберг , ради на програмима како би „омогућила људима да се укључе у политичке групе и дискусије ако то желе“.

- Једна од главних повратних информација коју тренутно чујемо од наше заједнице је да људи не желе да политика и борбе преузму њихово искуство у нашим услугама - наставио је.

- Дакле, једна од тема ове године је да ћемо се и даље фокусирати на помагање милионима више људи да учествују у здравим заједницама, а још више ћемо се фокусирати на то да будемо сила за зближавање људи, пренео је The Epoch Times.

Према ажурирању компаније пре неколико дана, више од 78.000 Фејсбук и Инстаграм налога уклоњено је након објављивања Кјуанон садржаја од августа 2020. године.

- Настављамо да јачамо своје спровођење идентификовањем додатних милитаризованих друштвених покрета, нових појмова повезаних са Кјуанон и како људи покушавају да заобиђу нашу детекцију, укључујући фокусирање више на Фејсбук профиле који се користе за организовање и промоцију ових покрета и група на нашој платформи - рекао је Фејсбук у ажурирању од 19. јануара.

Фејсбук је додао да је „до 12. јануара 2021. године идентификовао преко 890 милитаризованих друштвених покрета до данас и укупно уклонили око 3.400 страница, 19.500 група, 120 догађаја, 25.300 Фацебоок профила и 7.500 Инстаграм налога. Уклонили смо и око 3.300 страница, 10.500 група, 510 догађаја, 18.300 Фацебоок профила и 27.300 Инстаграм налога због кршења смерница против Кјуанон.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

buki

02.02.2021. 21:10

Interesantno da sad, kada su srušili Trampa i doveli Bajdena na vlast, sada se ukidaju političke objave. Demokrate, osim što imaju apsolutnu vlast, dobijaju i slobodu da rade šta požele, bez mogućnosti da neko na društvenim mrežama objavi ili (taman posla) kritikuje njihove radnje i odluke.

Boban23

19.02.2021. 08:10

@buki - @buki,koliko se sjecam,a zivim u USA...ne mirise na dobro..mislim da je Mr.Trump ipak volio Ameriku I trebao bi da otvori vlastite mreze,Tv i sl..Inflacija he tek pocela da guta ..zalice Amerika za Trumpom,nisu svjesni sta su dopustili..