У ТОКУ ИЗРИЦАЊЕ ПРЕСУДЕ НАВАЉНОМ: Суди му се за проневеру, у сали и амбасадори западних земаља (ВИДЕО)

Новости онлине

02. 02. 2021. у 10:33

У МОСКОВСКОМ градском суду у току је изрицање пресуде руском опозиционару Алексеју Наваљном. Он је раније осуђен за проневеру новца, а суд одлучује да ли ће му условна казна бити замењена затворском казном.

У ТОКУ ИЗРИЦАЊЕ ПРЕСУДЕ НАВАЉНОМ: Суди му се за проневеру, у сали и амбасадори западних земаља (ВИДЕО)

Фото: Твитер

У суд је дошло и петнаестак запослених у амбасадама разних западних земаља. Присутан је и велики број новинара и сниматеља.

У судници је и супруга Наваљног, Јулија.

Испред зграде суда је тренутно мирно, распоређени су припадници гарде, као и полиција на коњима. Претходно је било неколико привођења. 

Током суђења представници Федералне казнено-поправне службе истакли су да је он и пре хоспитализације кршио условну слободу. Како се наводи, седам пута се није одазвао. Затражено је да му се условна казна замени затворском казном у дужини од три и по године.

Подсетимо, руски опозиционар вратио се 17. јануара са лечења из Немачке у Русију и ухапшен је на аеродрому Шереметјево у Москви јер није одазивао на позиве полиције.  Одређен му је притвор од 30 дана.

Повод за његово хапшење било је кршење условне казне као осуђеника у случају „Ив Роше“. Он има две условне осуде. Прва је у случају „Кировлес“ везана за проневеру више од 16 милиона рубаља, а друга, у случају „Ив Роше“, за крађу од преко 30 милиона рубаља.

У међувремену, његове присталице су претходна два викенда организовали неодобрене протесте у више градова у Русији.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)