СТРАХ ОД "ПРЕЛИВАЊА" ПРОТЕСТА: Појавили се позиви на друштвеним мрежама, министарка унутрашњих послова издала упутство

Тањуг

28. 01. 2021. у 09:17

БЕЛГИЈСКА министарка унутрашњих послова Анелис Верлинден упозорила је да би протести против мера за сузбијање корона вируса у Холандији могли да се прелију у Белгију, и издала је инструкције локалним властима како да ограниче ризик од преношења инфекције током могућих немира.

СТРАХ ОД ПРЕЛИВАЊА ПРОТЕСТА: Појавили се позиви на друштвеним мрежама, министарка унутрашњих послова издала упутство

Фото: ЕПА

Након што су се на друштвеним мрежама појавили позиви на протесте против строгог карантина у Белгији и ноћног полицијског часа, она је оценила да су насилни протести у Холандији очигледно инспирисали одређене људа да позивају на демонстрације против здравствених мера, преноси АП.

Верлинден је у писму белгијским градоначелницима навела да треба да спрече било какве демонстрације које се одржавају без одобрења.

Подсетила је да на одобреним протестима не сме да учествује више од 100 људи, да се мора поштовати социјална дистанце, да су маске обавезне, а шетње забрањене.

Додала је да званичници могу да употребе полицију ако је то неопходно.

Белгија је једна од најугроженијих европских земаја, а у тој држави са 11 милиона становника до сада је од корона вируса преминуло висе од 20.800 људи.

У Холандији су неколико ноћи узастопно одржавани насилни протести након што је у тој земљи уведен полицијски час, први пут после Другог светског рата.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)