ПОПУСТ ЗА ВАКЦИНИСАНЕ ОД КОРОНЕ: У ресторанима у Дубаију ниже цене за грађане који су примили цепиво

Б.Б.

26. 01. 2021. у 16:26

ПОПУСТ ЗА ВАКЦИНИСАНЕ ОД КОРОНЕ: У ресторанима у Дубаију ниже цене за грађане који су примили цепиво

Фото: Танјуг/АП

"ШИРИТЕ љубав, а не корону", назив је кампање три ресторана у Дубаију, путем које нуде попуст од 10 одсто грађанима који су примили прву дозу вакцине и 20 одсто онима са две. Да би остварили попуст, гости морају да приложе неки доказ о вакцинацији, као што је лекарско уверење.

После Израела, Уједињени Арапски Емирати бележе највећу стопу имунизације. Од око 10 милиона становника цепљењем је, до сада, обухваћено 2,5 милиона грађана.

Емирати су масовну вакцинацију започели у децембру, након што су одобрили вакцине кинеске компаније "Синофарм" и америчког произвођача лекова "Фајзер" и њеног немачког партнера "Бионтек". Здравствене власти Дубаија саопштиле да ће морати да смање број вакцинација, због кашњења у испруци "Фајзера".
Упркос наглом порасту случајева од Нове године, Дубаи је и даље отворен за туризам, а хотели, продавнице и ресторани слободно послују, иако са правилима о ношењу маски и држању дистанце. Током викенда, мере за борбу против коронавируса су пооштрене, а број људи дозвољених на друштвеним окупљањима смањен је са 200 на 10. Ресторанима и кафићима је наложено да размак између столова повећају са два на три метра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)