НАТАЛИЈА СПАСИЛА ПЕТОРО ДЕЦЕ ОД СТРАШНОГ ПОЖАРА: Још се не могу опоравити од шока! (ВИДЕО)

Novosti online

24. 01. 2021. у 15:44

У ГРАДУ Березники, жена и још један очевидац спасили су петоро комшијске деце у пожару, преноси КП-Перм.

НАТАЛИЈА СПАСИЛА ПЕТОРО ДЕЦЕ ОД СТРАШНОГ ПОЖАРА: Још се не могу опоравити од шока! (ВИДЕО)

Фото: Друштвене мреже

Пожар се догодио у петоспратници. У закључаном запаљеном стану остала су само деца, од којих је најмлађе имало седам месеци, а најстарије 12 година. Мајка троје деце, Наталија Кољаскина, која живи у суседном улазу, видела је дим и прискочила у помоћ. Инцидент су видели и младић и девојка у пролазу.

Према Наталијиним речима, младић-очевидац је сломио прозор и попео се унутра, а децу су извукли из стана. Деца су била у доњем вешу и мајицама.

- Један дечак је сав изгорео. Зграбила сам га, однела до своје куће, а затим потрчала за свим осталима. Чак је и хрчак био спашен - каже Наталија, преноси Рен.тв.

Појаснила је да се још не може опоравити од шока. Сигурна је да би, да није било помоћи младића, деца умрла. Име младића још увек није познато.

Како је прецизирано у Министарству за ванредне ситуације региона, површина пожара износила је 9 квадратних метара. Изгорели су предмети за домаћинство. Разлог инцидента се утврђује. Према речима саме деце, једно од њих, трогодишње дете, запалило је софу шибицама. У тешком стању је хоспитализовано. Сад је са дететом и његова мајка.

Касније су деца одведена у Центар за помоћ деци без родитељског старања. Није прецизирано да ли ће бити враћени родитељима.

Раније је објављено да су у Краснојарској територији полицајци и очевици спасили 72-годишњу жену из запаљене куће.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)