ТУРЦИ СТЕЖУ ОБРУЧ: Две војске се спремају за велики обрачун, мирише на крв и олово

Novosti online

23. 01. 2021. у 21:26

ТУРЦИ СТЕЖУ ОБРУЧ: Две војске се спремају за велики обрачун, мирише на крв и олово

Фото: Принтсцреен

ТУРСКЕ оружане снаге успоставиле су данас две нове осматрачнице у северозападном сиријском региону Идлиба.

Према Енабу Баладију, оба места су основана у граду Кастун на крајњем северу равнице ал-Габ на северозападу Хаме.

Заповедник Националног фронта за ослобођење, једне од кључних турских посредничких група у Идлибу, рекао је опозиционом уреду да је прво место постављено у Кастуновој школи, док је друго изграђено на градском "стратешком" врху брда.

Фото: ЕПА

У вези с тим, турске трупе биле су размештене дуж аутопута М4, који повезује лучки град Латакију са градом Алепо. Опозициони извори рекли су да ће турска војска ускоро извршити патролу на аутопуту.

Према сиријској Опсерваторији за људска права са седиштем у Великој Британији, турска војска задржава више од 60 места у Идлибу.

Недавно је турска војска успоставила нову мрежу поштанских места на планини ал-Завија у јужном Идлибу. Сада турске снаге појачавају своје присуство у северозападној Хами.

Распоређивањем додатних трупа у Идлибу, Турска покушава да одврати Сиријску арапску војску. Свака нова операција војске у Идлибу вероватно ће довести до конфронтације са турским трупама. Милитанти у региону користе предност растућег турског присуства и покрећу све више напада на сиријске снаге.

Вести из Сирије читајте кликом ОВДЕ.

(Србија данас)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)