ИЗАШАО ИЗ БОЛНИЦЕ НАКОН 306 ДАНА БОРБЕ СА КОРОНОМ: Позвали породицу да се опрости од њега, али је ипак победио вирус (ВИДЕО)

Novosti online

23. 01. 2021. у 08:24

ИЗАШАО ИЗ БОЛНИЦЕ НАКОН 306 ДАНА БОРБЕ СА КОРОНОМ: Позвали породицу да се опрости од њега, али је ипак победио вирус (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин

ПЕНЗИОНИСАНИ адвокат Џефри Вулг вратио се кући након 306 дана проведених у болници у коју је смештен у првим недељама пандемије након што је откривено да је заражен вирусом корона.

Верује се да је овај 74-годишњи Британац провео у болници један од најдужих периода током лечења од ковид-19.

Он је у једном тренутку био у толико лошем здравственом стању да су болничари позвали његове синове да се опросте од њега, међутим, он се, према његовој причи, из коме изненада пробудио у јулу прошле године.

Након што је отпуштен с интензивне његе у болници Витингтон, пребачен је на лечење у Краљевску болницу за неуро-инвалидитет у Лондону због оштећења мозга услед заразе виурсом корона што је изазвало парализу једног дела тела и афазију.

- Особље у обе болнице је било невероватно. Срећан сам што се враћам кући након оволиког времена. За мене је овај дан попут слободе. Да знате да се највише радујем шницли и помфриту - казао је Волфу.

Као пензионисани адвокат био је изузетно активан, тренирао је и имао бројне хобије те је био без било каквих проблема са здравственим стањем. Зараза је показала своју најгору страну па су тако лекари прво казали његовој деци да је реч о менингитису.

Прва фаза његовог лечења трајала је 127 дана, од чега је 67 провео на респиратору. Из болнице је испраћен аплаузом, након чега је пребачен на неуролошку рехабилитацију за говор и физикалну терапију.

На рехабилитацији је провео додатних 179 дана, а јуче је пуштен кући.

- Била је то ђавоља борба. Његова прва шала је била да је изабрао тежак начин да прескочи задњу годину Трамповог мандата, али да је свеједно вредело - рекао је један од његових синова.

(Србија данас)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)