СИМБОЛИКА У БОЈИ: Због чега су се Камала Харис, Хилари Клинтон и Мишел Обама одлучиле за љубичасту нијансу?

Тањуг

21. 01. 2021. у 00:52

СИМБОЛИКА У БОЈИ: Због чега су се Камала Харис, Хилари Клинтон и Мишел Обама одлучиле за љубичасту нијансу?

Фото: Твитер/@flywithkamala

НА председничкој инаугурацији Џоа Бајдена пажњу су привукле и одевне комбинације прве даме Џил Бајден, потпредседнице Камале Харис, супруге бившег председника Барака Обаме, Мишел и бивше државне секретарке САД Хилари Клинтон.

За разлику од Меланије Трамп која је углавном бирала одећу коју потписују еврпски дизајнери, већина дама се на данашјој свечаности одлучила за домаће креаторе, истиче Си-Ен-Ен.

Џил Бајден је преко хаљине украшене Сваровски кристалима и перлама носила плави капут од твида са реверима и манжетнама од плиша дизајнера Александре О''Нил из Колорада која представља нови успешни амерички бренд Маркаријан.

Камала Харис пажњу је привукла одевном комбинацијом у љубичастом. Она је носила капут и хаљину коју је дизајнирао креатор Кристофер Џон Роџерс из Лујзијане.

Си-Ен-Ен напомиње да чињеница да су се даме определиле за домаће креаторе шаље сигнал да се ће Бела кућа бити окренута америчким вредностима.

Камал Харис није једина била у љубичастом. За ту боју определиле су се и Мишел Обама и Хилари Клинтон.

Љубичаста боја је у САД, између осталог, била званична боја покрета за права жена да гласају и симболизује посвећеност борби за остварење њихових права.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)