АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ ОЦЕЊУЈУ РУСКО НАОРУЖАЊЕ: Ево како су га коментарисали (ВИДЕО)

Новости онлајн

18. 01. 2021. у 22:44

УНИВЕРЗАЛНИ десантни бродови „Иван Рогов“ и „Митрофан Москаљенко“ по својим могућностима биће јединствени инструмент Ратне морнарице Русије приликом извођења различитих борбених операција. Осим искрцавања десанта, они могу водити противподморничку и противминску одбрану, пише аналитички магазин „Драјв“.

АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ ОЦЕЊУЈУ РУСКО НАОРУЖАЊЕ: Ево како су га коментарисали (ВИДЕО)

Фото: Принтсцреен/Јутјуб/ Минобороны России

Предности бродова, пројекта 23900 које гради бродоградилиште „Залив“ у Керчу може носити 16 хеликоптера, укључујући десантне Ка-29, противподморничке Ка-27, хеликоптер за радиолокационо осматрање Ка-31 и ударне Ка-52К „Катран“ који могу бити наоружани дозвучним противбродским ракетама Х-35. На носачима хеликоптера ће се налазити и дронови различитих намена.

Други квалитет универзалних десантних бродова „Иван Рогов“ и „Митрофан Москаљенко“ је могућност распоређивања на њима велике количине технике, помоћних бродова и морске пешадије.

- Очекује се да ће бродови пројекта 23900 моћи носити шест десантних бродова за превоз 75 оклопних возила, 900 војника и помоћне опрема за десантне операције. Ти бродови ће се моћи користити и као пловеће болнице или као командни бродови за приобалне операције - наводи лист.

Носачи хеликоптера могу да решавају задатке противподморничке и противминске одбране, као и да учествују у хуманитарним мисијама. На крају, наводе експерти, у дугорочној перспективи нови десантно-офанзивни бродови Русије ће бити „важна допуна њеним морским могућностима“.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)