ОД ПОЗИРАЊА У АВИОНУ ДО – ХАПШЕЊА: Пут Наваљног од Берлина до Москве, “квар” преусмерио слетање, са “Шереметјева“ отишао у пратњи полиције

Бранко ВЛАХОВИЋ, дописник "Вечерњих новости" - МОСКВА

17. 01. 2021. у 19:59

ОД ПОЗИРАЊА У АВИОНУ ДО – ХАПШЕЊА: Пут Наваљног од Берлина до Москве, “квар” преусмерио слетање, са “Шереметјева“ отишао у пратњи полиције

Фото: Фонтанка.ру

РУСКИ опозиционер Алексеј Наваљни вратио се у недељу увече у Москву.

Он је долетео из Берлина авионом руске коммпанија “Победа“, али уместо на аеродром „Внуково“, авион у којем је био Наваљни слетео је на „Шереметјево“.

На реду летења се појавила информација да авион из Берлина слеће на „Шереметјеву“ у 20.48. Саопштено је да летелица не може да слети на аеродром „Внуково“ због техничких разлога. Наводно да се покварила техника за чишћење снега. Због велике удаљености два аеродрома присталице Наваљног се нису могле пребацити да га сачекају на „Шереметјеву“.

Њега је у авиону пратио већи број новинара. Наваљног су немачки полицајци довезли директно до авиона, а затим су новинари почели да га снимају. Све док нису сви сели на своја места авион није могао да полети. Због тога је из Немачке је авион полетео са закашњењем .

Фото: Приватна архива

Још док се није знало да ће авион слетети на „Шереметјеву“ полиција је истиснула из аеродромске зграде присталице Наваљног и они су били на улици без обзира што се температура спустила на минус 20. Полиција је у зграду ародрома пуштала само оне који имају авионску карту.

Фото: РБЦ

Морали су да изађу сви који немају карту

А онда је јављено да се слетање помера. Када је на „Шереметјеву“ Наваљни из авиона ушао у аеродромску зграду, чекала га је полиција.

У пратњи полиције је напустио аееродром.

Фото: Фонтанка.ру

Специјалци на "Внукову"

Иначе, полиција је ухапсила више сарадника Фонда за борбу против корупције, којим руководи Наваљни. Укупно је ухапшен 21 човек.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)