ТРАМП ОБЈАВЉУЈЕ ТАЈНА ДОКУМЕНТА? "Фокс њуз" најавио велику акцију - афера о улози Русије у изборима у САД измишљена да спаси Клинтонову

Новости онлајн

15. 01. 2021. у 19:35

ТРАМП ОБЈАВЉУЈЕ ТАЈНА ДОКУМЕНТА? Фокс њуз најавио велику акцију - афера о улози Русије у изборима у САД измишљена да спаси Клинтонову

Фото: ЕПА

ФОКС њуз, амерички телевизијски канал, најавио је да ће амерички председник Доналд Трамп у великој акцији против својих противника објавити тајне документе.

Како је најавио новинар Фоск њуза Лу Добс, биће откривено како је надзиран Доналд Трамп, његова председнички изборни штаб током претходних избора, као и извештаји Кристофера Стила, бившег агента британске МИ6, од кога је потекао „Русијагејт“, односно тврдње да је Русија наводно умешана у изборе на којима је Трамп победио.

Добс је информацију о откривању докумената из „Обамагејта“ објавио позивајући се на Џона Соломон, главног уредника „Џаст њуза“ и Фоксовог сарадника.

Како је рекао Соломон, ради се о документима које је „ФБИ покушао да сакрије од јавности у последње четири године“.

Соломон тврди да је Кристофер Стил, у разговору са ФБИ, навео да је објавио своје извештаје како је Русија умешана у америчке изборе, да би помогао Хилари Клинтон и скренуо пажњу са афере објављивања њених и-мејлова.

- Афера са умешаношћу Русије је измишљена како би се заштитила Хилари Клинтон од даљег објављивања њене афере - рекао је Соломон.

Да ће Трамп покренути неку акцију најавио је и Емон Џеверс, новинар ЦНБЦ-а, који тврди да ће амерички председник објавити тајна документа у вези са оптужбом против Хантера Бајдена да је користио моћ свог оца Џоа, тада потпредседника САД да помогне украјинској компанији на чијем платном списку је био.

​Џеверс наводи и да ће Трамп помиловати неколико осуђеника, издати извршна наређења, али да постоји могућност и да објави тајна документа у вези са Доминион машинама за гласање, за која је амерички председник тврдио да су један од главних начина за манипулацију на изборима.

Подсетимо, „Обамагејт“ је настао када је Доналд Трамп објавио да је бивша влада Барака Обаме смештала афере његовим сарадницима да би осујетила Трампов долазак на власт.

У афери и-мејлова Хилари Клинтон тражена је истрага због тога што је она наводно преко приватне адресе послала велики број потенцијално поверљивих информација, што је открила истрага Стејт департмента. ФБИ је касније саопштио да нема доказа о криминалним радњама.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Zoran

15.01.2021. 21:53

Britanija je izasla iz EU sa namerom da upravlja US sa ciljem stvaranja novog ekonomskog poretka. Trampova politika im ne odgovara zbog zatvorenosti vec Bajdenova koja je po svetu mnoge zemlje uzdrmala. Na Balkanu im jedino smeta Srbija i protiv nje ce pokrenuti prvo bivse bratske zemlje istom strategijom kao stvaranje Titove YU.