ИЗБЕГЛИЦЕ СЕ ВРАЋАЈУ НА СВОЈА ОГЊИШТА: Путин - "Ситуација у Карабаху је мирна"

Срна

11. 01. 2021. у 16:10

ИЗБЕГЛИЦЕ СЕ ВРАЋАЈУ НА СВОЈА ОГЊИШТА: Путин - Ситуација у Карабаху је мирна

Фото: ЕПА

СИТУАЦИЈА у Нагорно-Карабаху је мирна, а више од 48.000 избеглица се вратило у тај регион, рекао је данас руски председник Владимир Путин на састанку у Москви са лидерима Азербејџана и Јерменије.

- Ситуација у том региону је мирна. Урадили смо велики посао у промовисању безбедног повратка интерно расељених особа и избеглица у њихове домове. Од 14. новембра 2020. у Карабах се вратило више од 48.000 људи - рекао је Путин.

Русија је посредовала у размени ратних заробљеника и тела погинулих. Путин је рекао да је успостављен међународни хуманитарни центар који се бави решавањем "кључних питања за обнављање нормалног живота у градовима и насељима, за поправљање уништене инфраструктуре и заштиту историјских, верских и културних споменика".

Он је додао да особље центра обнавља снабдевање струјом и топлом водом и да је у зону кофликта испоручено више од 800 тона грађевинског материјала и 1,5 милиона тона хуманитарног терета.

- Од мина је очишћено 479 хектара и провјерено је 182 километра путева и 710 зграда. Пронађено је и елиминисано више од 22.000 експлозивних направа, рекао је руски председник.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)