АМЕРИКАНЦИ СУ ПРЕКРШИЛИ СВА ПРАВИЛА: Путинов први човек о "црвеним линијама" - то морате мрзети код њих

Новости онлине

05. 01. 2021. у 12:03

АМЕРИКАНЦИ СУ ПРЕКРШИЛИ СВА ПРАВИЛА: Путинов први човек о црвеним линијама - то морате мрзети код њих

Фото: Printskrin

АМЕРИЧКА политика довела је до кршења свих правила и "црвених линија" у међународним односима, сматра портпарол руског председника Дмитриј Песков.

- У међународној политици наше колеге из Сједињених Америчких Држава направиле су такав неред да су просто прекршиле сва правила - рекао је портпарол Кремља у интервјуу новинару Владимиру Соловјову, напомињући да је с тим у вези све што се учи на факултету за међународне односе сада небитно.

Одговарајући на питање у вези са „црвеним линијама“ у међународној дипломатији, Песков је нагласио да "како показује пракса, сада уопште више нема таквих "црвених линија".

- Запад не може да се не воли, али испољавање западног колонијализма према Русији треба мрзети - рекао је Песков коментаришући тврдњу да је Путин на почетку своје каријере на месту председника имао добар однос према Западу.

- И даље се врло добро односи према Западу и било би глупо лоше се односити према Западу - прецизирао је Песков.

Портпарол Кремља скренуо је пажњу на чињеницу да Запад има технологије, док Русија у многим аспектима заостаје у овом подручју, Запад има богату културу, а Русија са својим највишим нивоом културе има шта да подели у том погледу.

- Запад су корени, а посебно Европа (не говоримо о новој држави – Сједињеним Америчким Државама), и то не може да се не воли - нагласио је Песков.

- Али колонијална испољавања се морају мрзети - закључио је он.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)