ТАМО ВЛАДА АНТИРУСКА ХИСТЕРИЈА: Лавров о побољшању односа са Америком

Novosti online

29. 12. 2020. у 19:32

ТАМО ВЛАДА АНТИРУСКА ХИСТЕРИЈА: Лавров о побољшању односа са Америком

Архива Новости

МИНИСТАР спољних послова Сергеј Лавров рекао је у интервјуу за РИА Новости о могућностима промене односа Русије и Сједињених Америчких Држава под изабраним америчким председником Џоом Бајденом

Према речима шефа Министарства спољних послова, антируска хистерија која делује у САД-у оставља мало шанси за нормализацију односа Москве и Вашингтона.

- Нажалост, не може се рачунати на то да ће се ускоро побољшати или чак стабилизовати деградирајући односи са САД. Антируска хистерија, која је запљуснула Америку, оставља мало шансе да ћемо ускоро видети повратак у нормалу - рекао је Лавров.

Такође, према Лаврову, на билатералне односе утичу унутрашње политичке борбе у САД, који су постале таоци ситуације.

- Наш дијалог се показао као талац унутрашње америчке политичке борбе, што, наравно, не доприноси изградњи конструктивне сарадње - додао је министар.

Он је уопзорио и да светска заједница није успела да се окупи око пандемије коронавируса због неспремности Запада на челу са Сједињеним Државама да успостави равноправну сарадњу са међународним играчима, рекао је руски министар спољних послова Сергеј Лавров за РИА Новости.

- Нажалост, постојање заједничких проблема, укључујући текућу епидемију коронавируса, још увек није довело до окупљања међународне заједнице како би их ефикасно зауставили - рекао је Лавров.

(Восток)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

vladimir

29.12.2020. 23:56

Gosp. Lavrov, sve je jasno normalnom svetu, a ponajviše Vaša /ruska/ tolerancija da spasete planetarni mir! Kod nih je RAZUM neprihvatljiva reč, oni žive u OBLACIMA i Holivudu, koji od njih pravi, kao nekada Hitler - nadljude! Oni ne pričaju istinu svom narodu, oni ne pričaju da ako "pentagon" pogreši da NEĆE više postojati Amerika, i dobar deo planete ali AMERIKA je PRVA žrtva! Potsećaju me na gramzivog "Baju patka" koji sedi na kamari novca i samo misli kako da uveća kapital, ne pomažuči nikome! Ovo su mnogo ozbiljnije stvari i dešavanja u kojima amerikanci precenjuju svoje mogućnosti! Upamtite - ja ne grešim!