КУРДИ УДАРИЛИ НА РУСЕ И АСАДОВЕ ОБАВЕШТАЈЦЕ: Турска офанзива неминовна, да ли су управо пуцали себи у ноге? (ФОТО/ВИДЕО)

Новости онлине

27. 12. 2020. у 16:30

У СЕВЕРОИСТОЧНОМ сиријском граду ал-Камишли наставља да расте напетост између сиријске војске и курдских Сиријских демократских снага, пише Саут Фронт.

КУРДИ УДАРИЛИ НА РУСЕ И АСАДОВЕ ОБАВЕШТАЈЦЕ: Турска офанзива неминовна, да ли су управо пуцали себи у ноге? (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: ЕПА/Принтсцреен

Касно синоћ припадници Асајиша, курдских безбедносних снага, ухапсили су три службеника Мухабарата (Обавештајног директората ваздухопловства), главне обавештајне агенције Сирије.

У акцији хапшења је приведено и неколико припадника Сиријских демократских снага. Након тих акција Асајиша сиријске и курдске јединице су стављене у стање високе приправности. До сада нису забележени никакви сукоби.

Руска војна полиција која има велику базу на аеродрому ал-Камишли интервенисала је како би спречила даљу ескалацију, док су јединице руске војске спроводиле патроле са истим циљем.

Курдске снаге доминирају у граду ал-Камишли, иако сиријска војска држи неколико насеља у тој области.

Овај потез курдских јединица је у најмању руку чудан, ако узмемо у обзир шта се дешава у Аин Иси. Наиме, Сиријске демократске снаге у том граду се већ данима налазе на удару турске војске и њихових џихадиста, и чини се да је већа офанзива снага лојалних Анкари неминовна.

Једини који им могу пружити спас су управо сиријска војска и руска армија, а како су већ раније писали регионални медији преговори о уласку САА у Аин Ису су у току.

Управо је у Аин Иси  данас дошло до још једног инцидента, овај пут између курдског становништва и руске војне полиције, када су локални Курди током протеста напали патроле руске војне полиције и засули их камењем.

Они су скандирали и демонстрирали због „ћутања“ Москве и неактивности руских снага у светлу неминовне турске офанзиве на Аин Ису.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)