ОБУХВАТИЛИ ЈОШ ШЕСТ МИЛИОНА ЉУДИ: У Великој Британији ступиле на снагу нове строже мере

tanjug

26. 12. 2020. у 21:56

ЈОШ шест милиона људи у Енглеској је од данас обухваћено рестрикцијама нивоа четири, док су у Шкотској, Северној Ирској и Велсу ступиле на снагу нове мере против корона вируса, пише Гардијан.

ОБУХВАТИЛИ ЈОШ ШЕСТ МИЛИОНА ЉУДИ: У Великој Британији ступиле на снагу нове строже мере

Фото: ЕПА

Број грађана Енглеске обухваћених строгим четвртим нивоом рестрикација увећао се за шест на 24 милиона, што чини 43 одсто становништва.

Овај ниво рестрикција подразумева упозорење да се не напуштају домови, ограничење на мешање чланова домаћинства на две особе у отвореном простору и затварање многих продавница, фризерских салона и теретана.

У Шкотској и Северној Ирској на снази су нове мере карантина, док су у Велсу од данас поново уведене рестрикције које су биле ублажене због Божића.

Шкотска влада је најавила да ће пооштрене мере бити на снази током три недеље најмање.

У Северној Ирској почело је шестонедељно закључавање. Мере које ће бити на снази током прве недеље најстроже су од свих до сада: полицијски час ће почињати у осам сати увече, када ће се затварати продавнице, а сва окупљања у отвореном и затвореном простору забрањена до шест сати ујутру.

Неесенцијалне продавнице биће затворене током шест недеља, као и сви други услужни објекти који подразумевају блиске контакте међу људима. Угоститељски објекти моћи ће да пружају искључиво услуге преузимања поруџбина.

Фото: Танјуг/АП Пхото

Неки региони ће прећи у наредни ниво рестрикција, услед погоршања епидемиолошке ситуације.

Нове мере уводе се након што је у земљи откривен нови, много инфективнији сој корона вируса, док број случајева и хоспитализованих пацијената наставља да расте.

34.693 НОВОЗАРАЖЕНИХ, 210 ЉУДИ ПРЕМИНУЛО

Велика Британија потврдила је данас 34.693 нових случајева ковид-19, док је од последица болести преминуло још 210 пацијената, преноси Ројтерс.

У земљи је до сада заражено преко 2,2 милиона људи, а преминуло је 70.405 пацијената.

Велика Британија у статистику о преминулима убраја оне особе које су преминуле у периоду од 28 дана од тренутка када су тестиране позитивне.

Према последњим проценама, стопа репродукције вируса у Великој Британији је између 1,1 и 1,3.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)