ФРАНЦУЗИ ДАЛИ РОК БРИТАНЦИМА: Имате још неколико дана

Novosti online

21. 12. 2020. у 19:25

ФРАНЦУЗИ ДАЛИ РОК БРИТАНЦИМА: Имате још неколико дана

Фото: АП

РАНИЈЕ током дана, лидер Лабуристичке партије, сир Кир Стармер, одбацио је идеју да позива на продужење прелазног периода за Брегзит због кризе са коронавирусом и позвао премијера да докаже да може „да заврши брегзит“.

Француска ће дати Великој Британији "још неколико дана да постигне споразум који поштује наше приоритете и црвене линије", рекао је Ројтерсу, француски млађи министар ЕУ послова Клемент Буне.

Министар је такође рекао да и даље постоје велике препреке у преговарању о риболовним правилима, с тим што Француска предлоге сматра неприхватљивим.

У недељу су главни британски медији, позивајући се на владине изворе, известили да још увек ниједан споразум није најизгледнији сценарио у преговорима између УК и ЕУ. Брисел је оклевао да се предомисли у погледу задржавања права на већину улова из британских риболовних вода.

Преговори УК-ЕУ о трговини након Брегзита заустављени су месецима уназад, усред различитих ставова које има свака страна о питању риболовних квота, такозваних "једнаких услова" и управљања. Ако се не постигне договор пре краја године, правила СТО ступају на снагу одмах од 1. јануара, укључујући царинске тарифе и пуне граничне провере робе из Велике Британије која прелази Ла Манцхе.

(Спутњик њуз)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)