ПЕСИМИСТИЧКА УПОЗОРЕЊА СТРУЧЊАКА: Америку чека тешка зима, један од најтежих периода у историји!

Танјуг

06. 12. 2020. у 00:53

ПЕСИМИСТИЧКА УПОЗОРЕЊА СТРУЧЊАКА: Америку чека тешка зима, један од најтежих периода у историји!

Фото: Depositphotos

АМЕРИЧКИ стручњаци већ недељама упозоравају грађане да ће ова зима бити један од најтежих периода у историји када је реч о јавном здрављу.

Од Калифорније до Канзаса, од Масачусетса до Флориде и свуда другде у САД доктори, медицинске сестре, болнице али и погребни заводи раде на измаку снаге и капацитета, пише ЦНН.

Број новозаражених не престаје да опада, а очекују се још црње бројке после недавне прославе националног породичног празника Дана захвалности.

Дневни број новозаражених корона вирусом у САД први пут је премашио 228.000, а на рекордном нивоу је и број хоспитализованих, нешто више од 100.000.

Само у Калифорнији данас је регистровано рекордних 25.000 нових случајева. Власти су забраниле сва окупљања, чак и приватна, и увеле нове рестриктивне мере.

Гувернер Тенесија Бил Ли потписао је декрет којим се упућују припадници Националне гарде као помоћ болницама које су преоптерећене пацијентима.

Јужна Калифорнија могла би да се суочи са карантином пошто је проценат слободних јединица интензивне неге пао испод 15.

Иако се употреба вакцине против корона вируса ближи, пред САД је дуг пут до повратка у нормалу, пише ЦНН.

- Реалност је да ће децембар, јануар и фебруар бити тешки - рекао је Роберт Редклиф, директор америчких Центара за контролу и превенцију болести.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)