ЗА ДАН УМРЛО СКОРО ХИЉАДУ ЉУДИ: Никад горе корона бројке у Италији, упркос мерама повећава се број заражених

М.Остојић, од сталног дописника, Рим

03. 12. 2020. у 18:25

ЗА ДАН УМРЛО СКОРО ХИЉАДУ ЉУДИ: Никад горе корона бројке у Италији, упркос мерама повећава се број заражених

Фото: ЕПА

ОД данас је ситуација у Италији застрашујуће погоршана у погледу броја преминулих од корона вируса. Данас, у једном дану, преминуло је готово хиљаду људи, тачније 993, 309 више него јуче. Ово је рекордан број преминулих од почетка пандемије. Данас је регистровано још 23.225 нових случајева вируса корона, док је јуче било 20.709.

Толико је великих непознаница и збуњујуће је зашто се, и поред свих мера у заустављању Ковида напредује ка, како га називају у црном тунелу.

Ресторани и барови се више од 40 дана затварају у 18 сати, полицијски час траје од 22 у истом том периоду, затворени су базени, теретане, позоришта, биоскопи, галерије, музеји, наређено је одржавање дистанце у радњама, маске су обавезне, велики тржни центри су затворени за викенд, али жаришта се стварају и преминулих је све више.

За божић је бити блокада, са полицијским часом од 22 сата, мисе у црквама ће бити од 20 сати са ограниченим бројем верника да би се људи могли вратити кући до полицијског часа.

Све се предузима да се спречи трећи талас вируса за који би окидач могле да буду божићни и новогодишњи празници, забрањено је кретане из општине у општину и региона у регион у време празника и све до 6. јанура по Декрету који је данас ступио на снагу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)