ПАШИЊАН ПРЕУЗЕО ПУНУ ОДГОВОРНОСТ: Јерменски премијер поручио - Морамо пред народ да изнесемо истину о Нагорно-Карабаху

Танјуг

26. 11. 2020. у 15:56

ПАШИЊАН ПРЕУЗЕО ПУНУ ОДГОВОРНОСТ: Јерменски премијер поручио - Морамо пред народ да изнесемо истину о Нагорно-Карабаху

Фото АП

ЈЕРМЕНСКИ премијер Никола Пашињан изјавио је данас да је он одговоран за ситуацију у Нагорно-Карабаху.

- Живимо у јако тешким временима, али морамо преживети и ова тешка времена и живети са последицама - рекао је он на састанку владе и нагласио да као премијер те земље преузима пуну одговорност за ситуацију која је настала у Нагорно-Карабаху, али и да је одговоран за будућност земље, преноси Тас с.

Унутрашња и спољашња стабилност и безбедност су апсолутни приоритети, рекао је Пашињанин и додао да јерменска влада мора да анализира развој догађаја и "изнесе истину пред народ".

Руски председник Владимир Путин, азербејџански председник Илхам Алијев и јерменски премијер Никола Пашињан потписали су 9. новембра споразум о потпуном прекиду ватре на територији Нагорно-Карабаха почев од 10. новембра.

Руски лидер рекао је да би азербејџанске и јерменске снаге задржале положаје и да ће руске мировне мисије бити распоређене у региону.

Према мировном споразуму, контрола неколико округа у непризнатој Републици Нагорно-Карабах прећи ће у руке Азербејџанаца. Мировни споразум је изазвао протесте од стране опозиције у Јерменији, која захтева оставку премијера Пашињанина.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)