ВЕЛИКИ ОКРШАЈ У ХАМИ: Исламска држава жестоко напала, али су сиријске снаге показале невиђену храброст

Novosti online

26. 11. 2020. у 20:36

ВЕЛИКИ ОКРШАЈ У ХАМИ: Исламска држава жестоко напала, али су сиријске снаге показале невиђену храброст

Depositphotos

ИСЛАМСКА држава (ИСИС / ИСИЛ / ИС / ДАЕШ) наставила је кампању у источном делу Хаме, док су њихови борци гађали положаје Сиријске арапске војске (САА) у близини итријске раскрснице.

Према теренским извештајима, Исламска држава напала је у среду јединицу сиријске војске у источној Хами, што је резултирало бројним војним жртвама. 

Недуго након што је Исламска држава покренула напад, Сиријска арапска војска и Националне одбрамбене снаге (НДФ) послале су појачање на источни фронт Хаме како би одбациле терористе.

Појачања су пружила преко потребну помоћ окруженим трупама, јер су могле да одбаце терористе Исламске државе са подручја Итрије.

Следећег дана, Исламска држава је поново покренула нападе на истоку Хаме и Хомса, приморавајући Сиријску арапску војску да одговори снажним противнападом како би одбацила терористе и освојила терен.

Као резултат сукоба у среду и четвртак, Исламска држава претрпела је велики број жртава, укључујући неколико мртвих чланова терористичке групе.

Од почетка 2020. године, Исламска држава преселила је своје операције из источног дела регије Бадија ал-Шам у провинције Хама и ал-Рака, јер та подручја нису била утврђена и недостајале су им потребне снаге да их заштите.

(Србија данас)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)