НОСИ МАСКУ, ПЕРИ РУКЕ: Белгијска влада писала Деда Мразу

tanjug

24. 11. 2020. у 00:59

НОСИ МАСКУ, ПЕРИ РУКЕ: Белгијска влада писала Деда Мразу

Фото: Depositphotos

РЕСТРИКТИВНЕ мере широм Европе условиле су да владе многих земаља дају инструкције свима који буду носили костиме Деда Мраза да држе дистанцу и да носе маске, пренео је Ројтерс.

Власти земаља Европске уније се труде да омогуће грађанима да у кругу породице дочекају Божић и ублаже рестриктивне мере тако што ће дозволити да пет особа буде присутно у једном домаћинству за Божић, који већина Европљана слави 25. децембра.

Многи ће да открију планове ове недеље и размишљају на сличан начин, а то је да ограниче број људи на породичним окупљањима, док су неки фестивали отказани, попут немачког божићног маркета или Параде мудрих у Шпанији, наводи Ројтерс.

Белгијски премијер Александер де Кро је забринут због трећег таласа који би могао да уследи, након што је други почео да слаби.

- Или ћемо прекинути трећи талас за Божић или ће трећи талас почети тог дана - рекао је Де Кро, који планира да слави само са супругом и двоје деце.

Белгијска влада је чак писала Светом Николи, односно, како на Западу зову овог свеца, Деда Мразу, који 6. децембра традиционално дели поклоне деци.

- Деда Мразе, држи дистанцу, пери руке редовно и носи маску када је то неопходно - пише у саопштењу белгијске владе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)