НАЈАВИО НОВУ ПАНДЕМИЈУ: Бил Гејтс о шест промена у свету после короне

Novosti online

22. 11. 2020. у 14:38

НАЈАВИО НОВУ ПАНДЕМИЈУ: Бил Гејтс о шест промена у свету после короне

Фото: Танјуг/АП

БИЛ Гејтс, оснивач Мајкрософта и Фондације Мелинда и Бил Гејтс, говори о шест кључних промена у друштву након корона кризе.

1. Други светски рат је донео важну промену за жене и друштво: оне су, наиме, почеле масовно да се убрајају у радну снагу. Корона криза ће се такође одразити на пословање, у смислу да ћемо мање путовати зарад посла и мање одлазити у канцеларију. "Људи већ сада уче, продају или чак обављају лекарске прегледе онлајн", навео је Гејтс, верујући да су "састанци преко мреже" наша нова нормалност и реалност.

2. Софтвери ће бити све бољи и напреднији, јер се друштво сада максимално дигитализује. У једном тренутку је дошло до пуцања система, јер су милиони људи масовно почели да раде од куће, али компаније сада развијају још напредније технологије како би ишли у корак с временом.

3. Нови модел рада омогућиће и редефинисање урбаног живота, заједница. Ако немате потребу да свакодневно будете у канцеларији, онда ћете можда променити и локацију становања. Урбани делови града више нису тако популарни, људи сада појачано траже куће на периферији, мир, изолацију. На пример, они који раде у Сијетлу или Сан Франциску, даје енормне количине новца само за кирију, а то сада неће бити потребно, сматра Гејтс.

4. Гејтс каже да би се количина физичких контаката које имате на послу могла смањити, што даље може довести до растуће потребе да се више социјализујете ван радног места, у својој заједници. Људи би могли чешће да излазе с пријатељима, посебно ако дуже време раде на даљину.

5. Иако би вакцина могла да буде доступна великом делу популације у рекордном року, Гејтс верује да се нормалност какву смо знали до кризе - неће вратити још дуго. Људи ће, према његовој пројекцији, остати уплашени, биће прилично конзервативни у свом понашању.

6. За крај, оснивач Мајкрософта сматра да, иако би могла да се јави још једна пандемија, она не би нужно требало да буде тако тешка као ова. Ако ништа друго, каже да ће свет бити спремнији за њу, те да ће је лакше обуздати. Алати за тестирање биће бољи, реакција света ће бити бржа, а системи за деловање унапређенији.

(Телеграф бизнис)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

zoran

22.11.2020. 18:24

Znaci priprema kolektivnu pandemiju mentalnih sposobnosti covjeka, jer mu je potreban robot, a ne covjek koji razmislja i djeluje. Samo ima problem da covjek nije stvoren za takve stvari, misli da je bog , a ostali su adam i eva i nista drugo. Neka proba nitko nije nazivio svoj vijek, jer su svakom dani odbrojani, kao sto su i dlake na glavi odbrojani.