ПОТВРЂЕНИ РЕЗУЛТАТИ У ЏОРЏИЈИ: Ево ко је добио више гласова

Novosti online

20. 11. 2020. у 22:56

ПОТВРЂЕНИ РЕЗУЛТАТИ У ЏОРЏИЈИ: Ево ко је добио више гласова

Фото: ЕПА

АМЕРИЧКА држава Џорџија потврдила је после ручног пребројавања гласова изборне резултате по којима је Џо Бајден победио у тој држави.

- Канцеларија државног секретара Џорџије потврдила је резултате избора од 3. новембра. Свих 159 округа доставили су укупне резултате избора - наведено је у саопштењу канцеларије државног секретара Бреда Рафенспергера.

Према тим резултатима, Џо Бајден је освојио 2,474,507 гласова, а Доналд Трамп 2,461,837.

Рафенспергер, који је републиканац, раније је рекао како након ручног пребројавања гласова у Џорџији председник Доналд Трамп није успео да освоји електорске гласове.

Међутим, касније је из његове канцеларије стигла корекција те изјаве, у којој се наводи како резултати још нису сертификовани, пренео је „Вашингтон пост“.

- Као и сви републиканци, разочаран сам, наш кандидат није освојио електорске гласове у Џорџији. Мој мото је да бројеви не лажу. Као државни секретар, верујем да су бројеви које смо данас изнели тачни - рекао је Рафенспергер раније.

Према пројекцијама резултата, разлика између два кандидата, Доналда Трампа и Џоа Бајдена, је веома мала, па су због тога гласови поново ручно пребројавани, док су медији приписали победу Бајдену.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)