БИЛ ГЕЈТС О ВАКЦИНАМА И ЧИПОВАЊУ ЉУДИ: Милијардер одговорио на оптужбе да је створио корону

Novosti online

20. 11. 2020. у 15:23

БИЛ ГЕЈТС О ВАКЦИНАМА И ЧИПОВАЊУ ЉУДИ: Милијардер одговорио на оптужбе да је створио корону

Фото: ЕПА

ЈЕДАН од оснивача компаније „Мајкрософт“ Бил Гејтс са својом супругом Мелиндом уложио је више стотина милиона долара у истраживање вируса корона, а недавно је најављено и да ће њихова фондација уложити 70 милиона долара како би се осигурало да вакцина против ковида 19 буде доступна свима.

Амерички милијардер и филантроп говорио је у емисији „Дејли шоу“ о порасту броја заражених короном у САД и поново негирао теорије завере у вези са мотивацијом за развој и дистрибуцију вакцина против вируса.

- Увек је постојала мала група људи која се противи вакцинацији, а то видимо и код вакцине против морбила. Они сада имају платформу и удружили су снаге са неким завереницима из сфере политике - рекао је Гејтс одговарајући на питање о наводима који сугеришу да би породица бизнисмена могла искористи вакцине као изговор за контролу становништва микрочиповима или да им чак промени ДНК.

Раније су кружиле и претпоставке да је Гејтс заправо један од креатора вируса корона.

- Тако је лако ухватити се за то, посебно када се нуди једноставно објашњење ове пандемије - да иза ње стоји неко зло. То је некако лакше од прихватања праве биологије, која је заправо некако компликована. Дакле, истину морамо учинити занимљивијом. Морамо ствари да обогатимо истином - додао је он.

Потом је говорио и о друштвеним мрежама, којих је све више.

- Нажалост, веома је изражена наивност о томе како учинити да друштвени медији добро функционишу, а то се поклопило са председничким изборима и епидемијом. Волео бих да ја имам одговор, али их има у великом броју - и он само расте - рекао је он.

Како су смртност и број новозаражених короном у порасту у Сједињеним Државама, Гејтс верује да ће предстојећи божићни празници бити обележени у тешкој атмосфери.

- Зими, када је хладније, вирус се више умножава јер више боравимо у затвореном простору. То није добра ствар. Потом људи посустају, а нешто морају да предузму, у овом случају да се држе подаље од пријатеља -  то је тешко - објаснио је милијардер.

Иако је поздравио вест о вакцини компаније Пфизер која ће, како је наведено, бити 90 одсто ефикасна у борби са вирусом корона, Гејтс је рекао да ће „у наредних шест до осам месеци вести (бити) углавном лоше“.

- Након тога, количина вакцине ће се повећати, појавиће се светло на крају тунела - закључио је.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Gazda Boza

02.12.2020. 17:54

"Moramo stvari da obogatimo istinom" Kada laz "obigatimo" sa odredjenom kolicinom istine, onda takva laz postane verovatna i prihvatljiva. Laz obogacena istinom, je trojanski konj koji kompromituje um.