"ЛАЗАЊА" ШИФРА ЗА НАРКОТИКЕ: У Италији хапшење два несвакидашња преступника - "тета Бјанке" и председника Владе Калабрије

И. С.

20. 11. 2020. у 07:52

РИМСКА полиција ухапсила је Бјанку Зарфати (71), познату под надимком "тетка Бјанка", која је оптужена да је, као шефица банде, "растурала" дрогу у северном делу италијанске престонице.

ЛАЗАЊА ШИФРА ЗА НАРКОТИКЕ: У Италији хапшење два несвакидашња преступника - тета Бјанке и председника Владе Калабрије

Фото: Printskrin

Лист "Ил фато Котидијано", преноси да је полиција на основу снимака телефонских разговора чланова банде открила да су се међусобно споразумевали шифрованим језиком. Дрогу су називали "поховане кришкице", "лазање" или "шпагете са шкољкама".

По хапшењу "тетка Бјанка" се бранила да је само "размењивала кулинарске рецепте". Банда је била специјализована за "растурање" кокаина. Телефонско прислушкивање показало је и да су се чланови банде жалили једни другима "да су ретки који још увек раде озбиљно, на стари начин и цене дату реч".

На дату реч се, изгледа, ослањао и председник регионалне владе Калабрије Доменико Талини, члан странке десног центра Форца Италија, ухапшен под оптужбом да је сарађивао са криминалном организацијом Ндрангета. Он је помогао њеном локалном огранку да оснује предузеће за дистрибуцију медицинског материјала на велико, које је имало 20 продајних места у региону Калабрије, Пуље и Емилије Ромање.

Заузврат, Ндрангета је Талинију помогла на локалним изборима 2014. и у јануару ове године, када је, захваљујући подршци мафијашких партнера, изабран за регионалног премијера. Председник парламентарне комисије за борбу против мафије Никола Мора у јануару је узалуд тврдио да је "Талини неподобан за функцију због сумње да је повезан са мафијом".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)