"ТО ЈЕ АПСОЛУТНО НЕДОПУСТИВО!" Путиново упозорење локалним властима

Novosti online

18. 11. 2020. у 15:18

ПРЕДСЕДНИК Русије Владимир Путин изјавио је да ситуација са вирусом корона у земљи није лака, али је истакао да је то питање увек у фокусу пажње власти.

ТО ЈЕ АПСОЛУТНО НЕДОПУСТИВО! Путиново упозорење локалним властима

Фото: ЕПА

- Нажалост, ситуација код нас није лака, стога ћемо данас о томе детаљније поразговарати - рекао је руски председник на почетку састанка са члановима владе који је одржан у форми видео-конференције. Он је позвао власти региона да не улепшавају ситуацију.

- Наравно, ни у ком случају не би требало да покушавате да улепшавате ситуацију, то је апсолутно недопустиво – правити се да је све у реду. Умирујући извештаји и прећуткивање нису никоме потребни - рекао је Путин.

Потпредседница владе Татјана Голикова обавестила је руског лидера да је у Русији обезбеђено 268.000 кревета за пацијенте са вирусом корона од којих је скоро 81 одсто већ попуњено.

Она је саопштила и да је након регистрације вакцине против вируса корона „Спутњик V" у цивилни промет пуштено 58.000 доза, да је у новембру планирано да се пусти више од 650.000, а у децембру – 2.2 милиона доза вакцине.

Руски лидер сматра да треба повећати производњу вакцина.

Подсетимо, од почетка пандемије у Русији је забележено скоро два милиона случајева инфекције вируса корона.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)