НОВА ИДЕЈА ИЛХАМА АЛИЈЕВА: Oкрузи Агдам, Келбаџар и Лачин биће предати Бакуу у наредним данима

Танјуг

17. 11. 2020. у 16:55

НОВА ИДЕЈА ИЛХАМА АЛИЈЕВА: Oкрузи Агдам, Келбаџар и Лачин биће предати Бакуу у наредним данима

Фото: Azerbaijani Presidential Press Office via AP

АЗЕРБЕЈЏАНСКИ председник Илхам Алијев изјавио је данас да ће окрузи Нагорно Карабаха - Агдам, Келбаџар и Лачин бити предати Бакуу у наредним данима.

Алијев је то рекао током посете окрузима Физули и Џабраил, које је Јерменија предала Бакуу, преноси ТАС С.

Председник Русије Владимир Путин, председник Азербејџана Илхам Алијев и јерменски премијер Никол Пашињан, потписали су 9. новембра споразум о потпуном прекиду ватре у Нагорно-Карабаху почев од 10. новембра.

Споразум предвиђа да Азербејџан и Јерменија остану на тренутним положајима и да у регион буду распоређени мировњаци. Поред тога, Баку и Јереван морају да размене затворенике и тела убијених.

Јерменија и Азербејџан деценијама се споре око Нагорно Карбаха, који је насељен јерменским становништвом, а током совјетске ере припојен је Азербејџану.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

zoran

17.11.2020. 21:16

Tko ce naseliti raseljena podrucja koje su napustena prije 30 godina, koja u tom vremenu niko nije odrzavao, tko ce doci na podrucja koja ce napustiti jermeni, a koja su uinistena. Tko je naselio kninsku krajinu i ostala podrucja gdje su srbi zivjeli i u kojem broju, tko ce zaposliti i osigurati prisustvo stanovnistva.