ОКОНЧАН РАТ У КАРАБАХУ: Пашињан се договорио са Путином и Алијевим, Јермени тугују

Новости онлине

09. 11. 2020. у 23:04

ОКОНЧАН РАТ У КАРАБАХУ: Пашињан се договорио са Путином и Алијевим, Јермени тугују

Фото: ЕПА

ПРЕМИЈЕР Јерменије Никол Пашињан саопштио је да је са председником Русије Владимиром Путином и председником Азербејџана Илхамом Алијевим потписао изјаву о прекиду ватре.

Пашињан је назвао „веома болним“ за себе и цео јерменски народ текст заједничке изјаве о прекиду ватре у Карабаху.

- Поштовани грађани, браћо и сестре, лично за мене и за све нас донео сам веома тешку одлуку. Заједно са председницима Русије и Азербејџана сам потписао изјаву о прекиду рата у Карабаху од 01.00 - написао је Пашињан на Фејсбуку.

Он је нагласио да је потписивање изјаве „засновано и на уверености да је у садашњој ситуацији ово најбоље решење“.

- Ово није победа, али није ни пораз, све док сами не признамо да смо побеђени. Ми никад не признајемо са смо побеђени и то треба да буде почетак нове ере нашег националног јединства, обнове. Треба да анализирамо године наше независности, како бисмо планирали нашу будућност и не поновили грешке из прошлости. Борили смо се до краја. Победићемо. Арцах стаји - изјавио је Пашињан.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

buki

09.11.2020. 23:30

Šta li znači ovo Arcah staji? Koji li su uslovi predaje, da li kao i na našem kosovu vojska i policija mora da napusti Karabah? Uz vojsku ide i narod, a ko ostane sledi im progon kao Srbima sa kosova,. Zatim paljenje svega jermenskog, kako bi zatro trag hrišćanstva na tim prostorima. Znači da ne pomaže ni kada se graničiš sa Rusijom, pomoći nema.