НИШТА НИЈЕ ГОТОВО: Медији проглашавају Бајдена за победника, али ево које опције има Трамп!

Novosti online

07. 11. 2020. у 19:11

ИАКО су бројни амерички и светски медији прогласили победу Џоа Бајдена на изборима у САД, избори су далеко од завршених.

НИШТА НИЈЕ ГОТОВО: Медији проглашавају Бајдена за победника, али ево које опције има Трамп!

Фото AP

Наиме, Доналд Трамп, који је и даље председник САД, је недавно и сам прогласио победу на изборима. 

Већ је најављено да ће у Џорџији гласови бити поновно бројани. Питање је да ли ће Трамп то успети да издејствује и за Пенсилванију, Мичиген и Висконсин, а ни сада гласови нису у потпуности пребројани.

Треба нагласити да су разлике у гласовима у тим државама минималне, те би грешке у софтверу, о којима се извештава за државе Мичиген и Џорџију, могле бити довољене да Трамп окрене резултат у свим тим државама. Исто важи и за друге грешке у бројању гласова.

Са друге стране, гласови у Аризони и Невади још се броје, а у Аризони Трамп сустиже Бајдена.

Последња Трампова опција је обраћање Врховном суду. Постоје бројне сумње и докази у прилог нерегуларности изборима у САД, а Трампу ће бити довољно да докаже да гласови пристигли после завршетка избора, не могу да се броје као валидни гласови.

Погледајте како је изгледала електорска мапа у тренутку застоја у бројању гласова:

Фото: Принтскрин

Трамп је тада убедљиво водио у толико држава, да је имао 288 гласова електора (неопходно је 270 за победу)!

Такође, Трамп може доказивати и изборну крађу, имајући у виду да је Бајден добијао по 100% гласова поштом након одређених бројања, а у Пенсилванији је наводно стигао разлику од чак преко 600.000 гласова.

Трампов лични адвокат, Руди Ђулијани, рекао је да је само у два највећа града у Пенсилванији спорно око 300.000 гласачких листића.

Ђулијани је рекао да ће поднети федералну тужбу и додао да ће позвати онолико сведока колико федералне судије затраже, а већ их имају 90.

- Гласови послати поштом су главни извор преваре. Ниједан који је стигао није прегледан, како је захтевано законом. Ако немате шта да кријете, дозволићете проверу - рекао је Ђулијани.

Додао је да ће 50 до 60 посматрача сведочити како им није дозвољено да провере гласачке листиће.

Најавио је да постоје бар четири сведока спремна да сведоче о томе да су откривена антидатирана писма са гласачким листићима.

- У Филаделфији су гласали мртви људи и за то нису криви грађани Филаделфије, већ демократе - рекао је Ђулијани и додао како имају још доказа и за друге незаконите радње, али да за сада има највише доказа за ове три кључне тачке.

Навео је и да су неки гласачки листићи имали исти рукопис.

Медији су већ известили да Трамп неће признати ове резултате избора.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)