ТУРЦИ НАСТАВЉАЈУ ПОВЛАЧЕЊЕ У СИРИЈИ: Пао је и Шер Магер, руска и Асадова војска заузимају њихове положаје

Новости онлине

07. 11. 2020. у 10:57

ТУРЦИ НАСТАВЉАЈУ ПОВЛАЧЕЊЕ У СИРИЈИ: Пао је и Шер Магер, руска и Асадова војска заузимају њихове положаје

Фото: ЕПА

ТУРСКЕ оружане снаге повукле су се из своје базе на северозападу Сирије, након што су прошле недеље довезли камионе за превоз трупа и опреме.

Према изворима са севера провинције Хама, које наводи Ал Масдар, турске оружане снаге повукле су своје трупе и опрему са осматрачнице Шер Магер, која је већ неколико месеци опкољена од стране Сиријске арапске армије.

Извор је рекао да је турска војска уклонила све барикаде које су постављене око осматрачнице, и да је подручје слободно за улазак Сиријске арапске војске и руских снага.

Додао би да ће сиријска армија ускоро послати инжињеријске тимове који ће прегледати то подручје и осигурати да Турци нису оставили мине или експлозив.

Након тога Сиријска арапска армија успоставиће потпуну контролу на овом положају. Повлачење турске војске са осматрачнице Шер Магер други је пут у последњих месец дана да су трупе Анкаре напустиле своје осматрачнице у овом делу Сирије. 

Пре него што је напустила Шер Магер, турска војска се повукла са осматрачнице Морек, што су потврдили страни медији и поред тврдњи Анкаре да су турске трупе и даље присутне на том положају.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)