ТРАМП УВЕО ЛИНИЈУ ЗА ПРИЈАВУ ИЗБОРНЕ КРАЂЕ: Начин бројања гласова назвао завером - Бајден ће морати да брани легитимитет у случају победе

Танјуг

06. 11. 2020. у 17:26

ИЗБОРНИ штаб председника САД Доналда Трампа успоставио је телефонску линију за долазне позиве у вези са наводном изборном крађом, док Бајденов тим настоји да приволи присталице и савезнике да потврде легитимитет избора.

ТРАМП УВЕО ЛИНИЈУ ЗА ПРИЈАВУ ИЗБОРНЕ КРАЂЕ: Начин бројања гласова назвао завером - Бајден ће морати да брани легитимитет у случају победе

Фото: ЕПА

Си-Ен-Ен наводи да је Трамп поступак пребројавања гласова окарактерисао као заверу за крађу избора, а успостављањем телефонске линије покушава да оправда своје тврдње.

Бајден, који више од три деценије прижељкује освајање председничке функције, мораће да се бори за легитимитет сопствене победе уколико она буде проглашена.

Док се гласови и даље броје у његовој родној Пенсилванији, његови саветници иза кулиса настоје да привуку његове присталице и, што је још важније, републиканце да помогну у потврђивању регуларости избора.

Бајденов штаб је након синоћњег Трамповог обраћања у Белој кући започео план који је данас у току како би приволели његове старе савезнике у Сенату да говоре о легитимитету избора.

Очекује се обраћање демократског кандидата јавности, али није прецизирано када би то могло да се деси, наводи Си-Ен-Ен .

Све детаље избора у Америци пратите у блогу уживо КЛИКОМ ОВДЕ!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)