ТРАМП ПОДНЕО ЈОШ ЈЕДНУ ТУЖБУ! Након Мичигена и Пенсилванија - захтевају обуставу бројања гласова!

Новости онлајн

04. 11. 2020. у 22:01

ПРЕДИЗБОРНИ штаб Доналда Трампа затражио је од суда да „забрани демократама да скривају гласове у Пенсилванији“, изјавио је заменик штаба Џастин Кларк.

ТРАМП ПОДНЕО ЈОШ ЈЕДНУ ТУЖБУ! Након Мичигена и Пенсилванија - захтевају обуставу бројања гласова!

Фото АП

- Обраћамо се суду како бисмо спречили демократе да скривају гласове од наших републиканских посматрача на изборним местима - рекао је он.

Према његовим речима, у Филаделфији и у другим градовима захтевали су од републиканских посматрача да стоје на удаљености од 7,5 метара од места где се броје гласови, чиме су их спречавали да раде свој посао.

- Обраћамо се суду са захтевом да се обустави бројање све док се не омогући потпуна транспарентност и републиканци не могу да буду сигурни у то да се бројање гласова одвија по изборним правилима - истакао је Кларк.

Такође је рекао и да су се републиканци обратили суду због кршења изборних правила по питању идентификације гласача који су свој глас послали путем поште.

Претходно је штаб америчког председника Доналда Трампа објавио је да је поднео тужбу за заустављање пребројавања гласачких листића у Мичигену.

Све детаље избора у Америци пратите у блогу уживо КЛИКОМ ОВДЕ!

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)