ИМА НАДЕ ЗА ТРАМПА: Српска новинарка из Беле куће открива у чему се крије шанса за председника САД

А. Н.

04. 11. 2020. у 19:09

КСЕНИЈА Павловић Мекатир, српска новинарка која свакодневно извештава из Беле куће каже за "Новости" да Трампова кампања тврди да демократе покушавају да убаце закаснеле изборне листиће, али да ако се буду рачунали само легални изборни листићи, Трамп побеђује.

ИМА НАДЕ ЗА ТРАМПА: Српска новинарка из Беле куће открива у чему се крије шанса за председника САД

Фото: Принтскрин

- Синоћ сам провела дванаест сати у Белој кући у којој је Трамп провео изборну ноћ у ишчекивању резултата. Изборна ноћ је почела добро за Трампа, и тренд је ишао у корист црвене државе на изборној мапи. Обраћање председника Трампа је уследило након Бајденове прејудициране изјаве да ће победити, што је допринело Бајдену у оку јавности јер је искористио моментум, иако би сви критиковали Трампа у случају да то исто уради - каже Ксенија Павловић Мекатир.

Она наглашава да су аналитичари и медији погрешили при процени резултата ових избора.

- Пола Америке је гласало за Трампа. Велики демократски талас победе се није догодио упркос свему што су аналитичари и медији обећавали и ово су, као што сам тачно предвидела у Павловиц Тудајy, тесни избори у коме ће сваки глас бити одлучујући. Још увек је рано да се прогласи победник у Пенсилванији, Мичигену, Висконсину, Невади, Северној Каролини и Џорџији - каже новинарка и додаје:

- Трампова кампања је јутрос потврдила да воде у Пенсилванији и да су надмашили очекивања у броју гласова афроамериканаца и латино гласова, посебно Кубанаца. Џејсон Милер је рекао да је Трамова кампања сигурна у своју рачуницу и пут до победе. Адвокат Бајденове кампање је јутрос прогласио победу, и дао идентичну изјаву због које разапињу Трампа у медијима. Трампова кампања тврди да демократе покушавају да убаце закаснеле изборне листиће, али да ако се буду рачунали само легални изборни листићи, Трамп побеђује. 

Павловић Мекатир наводи да је последња Трампова опција обраћање Врховном суду.

- Што се тиче Врховног суда, то је свакако задња опција за коју ће се Трамп одлучити, али Врховни суд није у обавези да прихвати овај легални изазов, неопходно је да постоје докази. Бејденова кампања се такође припрема за битку на суду. Јако је могуће да ће се поновити Ал Гор, Џорџ Буш сценарио, али морамо да сачекамо још мало да се изброје све гласови који се тренутно процесују и да видимо шта је коначан закључак пре него што случај дође до Врховног суда. Ако дође до легалног обрачуна, може јако лоше да се одрази на становништво и да тригира насиље, протесте и у нај екстремијем сценарију, грађански рат - казала нам је она.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)