ОВАКО ЈЕ ТРАМП ГОВОРИО О СРБИМА 1999. ГОДИНЕ: Направили смо хаос на Косову, то за мене није успех (ВИДЕО)

Новости онлине

03. 11. 2020. у 16:35

АМЕРИЧКИ председник Доналд Трамп је познат као човек без длаке на језику, који каже оно што мисли. Неки га због тога воле, неки мрзе, а ево шта је Трамп рекао Лерију Кингу о Србима након бомбардовања наше земље 1999. године.

ОВАКО ЈЕ ТРАМП ГОВОРИО О СРБИМА 1999. ГОДИНЕ: Направили смо хаос на Косову, то за мене није успех (ВИДЕО)

Фото: Принтсцреен

Он је почетком октобра 1999. године у емисији Ларија Кинга на телевизији ЦНН и том приликом говорио о НАТО бомбардовању СРЈ, које је окончано неколико месеци пре тога.

Трамп је тада поручио да је бомбардовање донело расуло, хаос и терор на Косову.

- Не знам да ли они то сматрају успехом, јер га ја не сматрам успехом - рекао је тада Трамп.

На Кингово питање да ли би он на Косову урадио исто што је учинио тадашњи амерички председник Бил Клинтон, Трамп је одговорио:

- Па, ја бих то урадио мало другачије. И знам да би то звучало ужасно, али погледајте расуло које су изазвали на Косову. Ми можемо да кажемо да смо изгубили мало људи. Наравно када смо имали авионе који са око 23 километра бацају бомбе. Али погледајте шта смо урадили на тој земљи и тим људима и смрти које су се десиле због нас. Дакле, није било губитака код нас и савезника, јер смо ми били скроз тамо горе, у авионима - рекао је Трамп.

Међутим, он се није противио америчкој интервенцији генерално.

- У неком тренутку морате да пошаљете копнене трупе, тако да не би могао било ко да прелази границе и све остало. Е, сада, да ли би људи били убијени? Можда. Можда и више. Али барем бисмо имали много мање смртних случајева и не бисте имали расуло и хаос који сада имате. Дакле, ја не знам да ли они то сматрају успехом, јер га ја не сматрам успехом. Они су жестоко избомбардовали земљу и целу ту област, сви беже у свим могућим правцима и нико не зна шта се дешава. А смртних случајева је на хиљаде - рекао је тад Трамп.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)