ДОБРОВОЉЦИ СЕ ВАКЦИНИШУ У НОВЕМБРУ: Масовна вакцинација у Русији почиње 2021. године

Новости онлајн

02. 11. 2020. у 17:27

ДОБРОВОЉЦИ СЕ ВАКЦИНИШУ У НОВЕМБРУ: Масовна вакцинација у Русији почиње 2021. године

Фото AП

ПЛАНИРАНО је да масовна вакцинација против вируса корона вакцином „ЕпиВакКорона“ започне 2021. године, изјавио је директор центра „Вектор“ Ринат Макјутов.

- Почетак кампање масовне вакцинације планиран је 2021. године - саопштио је он порталу стопкоронавирус.рф.

Како је рекао, приоритети приликом вакцинације биће запослени у медицинским и образовним организацијама, полицији, јавном превозу, трговини и многи други чији је рад повезан са непосредним контактом са великим бројем људи.

Директор „Вектора“ је истакао да је једна од предности вакцине „ЕпиВакКорона“ њена ефикасност против генетски и антигенски хетерогених сојева вируса.

Вакцинација првих добровољаца – у новембру

Истовремено, прес-служба руске агенције за фитосанитарни надзор (Роспотребнадзор) саопштила је да ће први добровољци, који учествују у пострегистрационим испитивањима те вакцине, примити вакцину у новембру.

Роспотребнадзор је додао да „Вектор“ сада призводи вакцину за пострегистрацијска испитивања и да одабир добровољаца још није почео.

- Испитивање ће се одвијати у неколико региона Руске Федерације. У току су преговори са организацијама на основу којих ће добровољци бити вакцинисани - саопштила је прес-служба.

Подсетимо, у октобру је председник Русије Владимир Путин објавио о регистрацији друге руске вакцине против вируса корона, коју је развио Државни Научни центар „Вектор“, а која је названа „ЕпиВакКорона“.

Директор Центра „Вектор“ је недавно саопштио да би пострегистрациона испитивања вакцине могла почети у новембру.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)