МАКРОН МОБИЛИШЕ ВОЈСКУ, ФРАНЦУСКА ЈЕ НАПАДНУТА: Након данашњих крвавих напада земља у ванредном стању (ВИДЕО)

Танјуг

29. 10. 2020. у 17:07

МАКРОН МОБИЛИШЕ ВОЈСКУ, ФРАНЦУСКА ЈЕ НАПАДНУТА: Након данашњих крвавих напада земља у ванредном стању (ВИДЕО)

Фото: ЕПА

ПРЕДСЕДНИК Француске Емануел Макрон изјавио је данас да ће разместити војску код цркава и школа како би заштитила кључне француске локације.

Он је након данашњег напада у цркви Нотр Дам у Ници у којем су убијене три особе, а обраћајући се на месту трагедије, рекао да је Француска нападнута преко својих вредности, преко осећаја за слободу, истакавши да на тлу Француске негују слободу веровања.

- Француска је под нападом исламистичког тероризма, али се неће одрећи својих вредности. Јасноо и гласно кажем свима: Нећемо се предати. Јутрос смо одлучили да појачамо будност широм Француске како бисмо се прилагодили терористичкој претњи. Одлучио сам да ће наши војници бити мобилисани у наредним сатима - рекао је он.

У Француској су данас у терористичком нападу у Ници убијене три особе, од којих је једној одсечена глава, док је у одвојеном инциденту полиција убила наоружаног нападача који је 

Најавио је да ће се на улицама Француске наћи још хиљаде војника.

Како је најавио "сутра ће бити одржан Савет одбране на којем ће бити предузете нове мере", пише "Л' Фигаро".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Nikola

29.10.2020. 17:38

Па већ су се одрекли својих вредности. Сви темељи Француске државе су срушени, није ни чудо што су нападнути. И то од оних који негују своје вредности и зато су јаки. На жалост, Француска се више не понаша као хришћанска држава.