УБИЈЕНИ ЕКСТРЕМИСТИ: Милитант се дигао у ваздух

Танјуг

26. 10. 2020. у 23:37

УБИЈЕНИ ЕКСТРЕМИСТИ: Милитант се дигао у ваздух

Фото: ЕПА

ТУРСКЕ снаге безбедности убиле су данас двојицу екстремиста у јужној провинцији Хатај на граници са Сиријом, у сукобу у коме се један милитант дигао у ваздух, саопштио је министар унутрашњих послова Сулејман Сојлу.

До инцидента је дошло након што је полиција желела да заустави две особе у аутомобилу, на путу који је био блокиран, рекао је гувернер те области Хатај Рахми Доган, додајући да је један од њих неутралисан након сукоба у граду Искендеру, преноси Ројтерс.

Током сукоба дошло је до велике експлозија када је наводно један од екстремиста себе дигао у ваздух, али није било извештаја о жртвама на страни снага безбедности.

ХаберТурк телевизија је претходно објавила да је милитант погинуо када је детонирао експлозивну направу, али се не зна шта се десило с другом особом и да ли је уопште било другог човека.

Полиција, ватрогасци и медицински тимови су послати на границу са Сиријом, пренео је АП, позивајући се на агенцију Анадолију.

Експлозија се догодила неколико дана након што је амбасадор САД у Анкари Дејвид Сатерфилд упозорио на могуће инциденте и нападе, како на америчке, тако и остале стране држављане.

Он је позвао Американце, који су тренутно у Турској, да буду на додатном опрезу.

Исламска држава и одметнута курдска милитантна група су спровели низ терористичких акција на територији Турске између 2015. и 2017. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)