МАФИЈАШКИ БОС И ДАЉЕ НЕУХВАТЉИВ: У бекству је готово три деценије, а други пут осуђен на доживотни затвор

Танјуг

21. 10. 2020. у 14:52 >> 15:02

МАФИЈАШКИ БОС И ДАЉЕ НЕУХВАТЉИВ: У бекству је готово три деценије, а други пут осуђен на доживотни затвор

EPA

НАЈТРАЖЕНИЈИ италијански мафијашки бос Матео Месина Денаро, осуђен је у одсуству на нови доживотни затвор због улоге у убиствима антимафијашких тужилаца Ђованија Фалконеа и Паола Борселина 1992. године.

Месина Денаро (58), који се сматра најмоћнијим чланом сицилијанске Коза Ностре, у бекству је од 1993. и већ је суочен са доживотном казном због улоге у бомбашким нападима те године у Фиренци, Риму и Милану у којима је убијено 10 људи, пренео је Ројтерс.

Суд у сицилијанском граду Калтанисета пресудио је касно јуче при крају суђења започетог пре три године, да је Месино Денаро, такође, био један од идејних твораца пројекта убиства Фалконеа и Борселина.

Фалконе, његова супруга и три члана његове полицијске пратње убијени су 23. маја 1992. године када су им аутомобиле дигли у ваздух на аутопуту док су се возили до Палерма са оближњег аеродрома.

Борселино је, заједно са пет чланова његове пратње, убијен два месеца касније, у експлозији аутомобила бомбе док је прелазио улицу у Палерму испред куће његове мајке, коју је намеравао да посети.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)